; be intimate

behold 2021;

Intiem en Anoniem

Wat maakt een relatie tot een goede relatie?

Kunstenaars Krista en Michiel, behalve collega’s ook partners, deden een online oproep aan jong verliefde koppels om zich aan te melden voor een film over de rommelige kanten van de liefde. Wat maakt een relatie eigenlijk tot een goede relatie: Is het vertrouwdheid, of juist spanning? Is het geborgenheid of de vrijheid om volledig jezelf te zijn?

Voorwaarde was dat de filmmakers het koppel wekenlang mochten volgen, tijdens al hun dagelijkse bezigheden, om zo de relatie in alle facetten te kunnen vangen. Het koppel dat uiteindelijk geselecteerd werd was verrassend genoeg niet exhibitionistisch of op zoek naar spanning. Ze zagen de toekomstige film vooral als een mooi document van hun liefde en een kans om elkaar nog beter te leren kennen. Dat er zelfs bij de meest intieme momenten een camera aanwezig was, leek bijna vanzelfsprekend: seksualiteit is onderdeel van hun relatie en een naakt lichaam heeft iedereen. Dat het nog onduidelijk was wat voor film het zou worden, zelfs voor de filmmakers, was voor het jonge stel geen probleem. Vol overtuiging sprongen ze in het diepe.

Het resulteerde in een even absurde als ontroerende film, waarin intieme scènes en odes aan de liefde worden afgewisseld met zwijgende maaltijden en rituele ruzies. De relatie ontvouwt zich als een opeenstapeling van onlogische keuzes, ongemakkelijke confrontaties, rooskleurige verwachtingen en dankbare herinneringen.

Rough Cut Screening

Deze documentaire maakt deel uit van het industrieprogramma, waarin onder andere vertoningen gedaan worden van documentaires die nog niet af zijn. Aan de hand van deze vertoningen willen de makers in gesprek met het publiek. Zowel over de inhoud als over het proces.

Beholders - Intiem & Anoniem

Intiem en Anoniem

Duur: 96 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Regisseurs: Krista Smulders, Michiel Ubels
Land: Nederland
Jaar: 2021

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseurs: Krista en Michiel

Krista Smulders en Michiel Ubels leerden elkaar kennen op de kunstacademie in Maastricht. Naast een gedeelde voorliefde voor buitenbeentjes, zwarte humor en ongemakkelijke situaties is hun werk meestal speels, uitbundig en kleurrijk. Ze werken bij voorkeur met amateurs in hun films en performances, wat bijdraagt aan de onvoorspelbare afloop van veel van hun projecten.

Programma

Datum: Zaterdag 16 oktober
Tijd: 16:30 uur
Regisseur: Krista Smulders
Regisseur: Michiel Ubels
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel