; be confronted

behold 2019;

Another News Story

Ze volgen de vluchtelingen, ze vinden de media…

De eerste documentaire van Orban Wallace, Another News Story, is gefilmd tijdens de Syrische vluchtelingencrisis in 2015. De documentaire volgt de vluchtelingen van het Griekse eiland Lesbos, via Hongarije en Kroatië op hun tocht door heel Europa richting het toevluchtsoord waar ze zo naar uitkijken. De film legt een slopende reis vast vol gevaar, bureaucratie, politieke obstakels en duizenden kilometers onzekerheid.

Maar de Britse regisseur draait zijn camera ook richting de media, die naar het Middellands Zeegebied zijn gestuurd om verhaal te doen over de zich ontvouwende humanitaire crisis. Wat is de plek van wereldwijde conflicten en crises in een wereld waar de klok rond brekend nieuws gebracht wordt? Hoe vinden de journalisten, die geconfronteerd met onmeetbaar lijden, een menselijke balans tussen hun professionele objectiviteit en de alledaagsheid van hun werk? Is het mogelijk om de nuance te vinden tussen een goed verhaal en sensatie? Of is het gewoon another news story?

Beholders Another News Story

Another News Story

Duur: 90 minuten
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regisseur: Orban Wallace
Land: Groot-Brittanië
Jaar: 2017

Bekijk de trailer

Onze gasten

Regisseur: Orban Wallace

Orban Wallace is filmmaker en ook medeontwikkelaar van Gallivant Film Productions waar documentaires, muziekvideo’s en reclamespotjes worden gemaakt. Eerdere documentaires zijn Copenhagen, The Musical (2002) en Misty (2016) en drama’s als Aeron (2012), die genomineerd werd voor de Britain’s RTS Awards.

Programma 2019

Datum: Zaterdag 12 oktober
Tijd: 16:00 uur
Gast: Orban Wallace
Locatie: Apotheek, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel