; be sociable

behold 2019;

Het Wilde Westen

Geef kinderen de ruimte

Verscholen in het park van een multiculturele wijk in Amsterdam-West ligt bouwspeelplaats ‘t Landje. Elke dag staan er kinderen te dringen voor het hek. Hoewel het een prachtige plek is om te spelen, is de werkelijke reden dat de kinderen hier dagelijks komen, dat ze thuis niets te zoeken hebben. Armoede en werkloosheid zijn aan de orde van de dag. In de woorden van Piet, de ‘burgemeester’ van ‘t Landje: ‘Veel kinderen staan op het randje van goed en slecht. 20% valt de verkeerde kant op.’ In ‘t Landje kunnen ze hun eigen hutje bouwen, maar er is ook altijd een luisterend oor voor hun problemen.

‘t Landje lijkt net op de echte maatschappij: er wordt gestolen, er worden dingen kapot gemaakt, er is ruzie en er moet zelfs wel eens iemand voor straf ’t land uit. Maar toch zijn de kinderen liever hier dan thuis. Piet staat al bijna 40 jaar aan het roer van dit toevluchtsoord. Zijn medewerkers groeiden op in ‘t Landje en weten dus precies waar de kinderen mee te maken hebben. Hierdoor gedreven proberen ze te voorkomen dat de kinderen het verkeerde pad kiezen. Al ligt dat pad soms gevaarlijk dicht op de loer.

Documentaires voor volwassenen waar je ook met je kinderen naar toe kan. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit is één van de drie films die we gratis aanbieden in het City Theater in Schijndel in samenwerking met SOS700.

Beholders Het Wilde Westen
Het Wilde Westen

Duur: 52 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Geen
Regisseur: Susan Koenen
Land: Nederland
Jaar: 2010

>> Bekijk de trailer
Regisseur: Susan Koenen

Susan Koenen heeft zich via Studenten TV van Salto in Amsterdam langzaam opgewerkt in de televisiewereld en de kans gehad samen te werken met onder andere Paul Haenen, Frans Bromet en John Appel. Intussen heeft ze zelf naam gemaakt met veel televisiewerk en documentaires als Laura & Anne 4 Ever, Het Wilde Westen en Ik ben een meisje!

Programma 2019

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zaterdag 12 oktober
Tijd: 16:30 uur
Locatie: Theaterstudio, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartjes: € 0,- per stuk
Bestellen i.v.m. beschikbare plekken
Datum: Zondag 13 oktober
Tijd: 11:00 uur
Locatie: City Theater
Hoofdstraat 145, Schijndel