; be challenged

behold;

King Skate

Een gevoel van vrijheid tijdens het communisme

De eerste documentaire over de opkomst van skateboarden in Tsjechië vertelt een aangrijpend verhaal over de hang naar vrijheid in een samenleving die verstikt is door het communistische regime. Unieke archiefbeelden in combinatie met een opzwepende punk soundtrack stellen ons voor aan de culthelden van de boards en hun eindeloze feesttocht door de grijze dagen van de Tsjechische Normalisatie.

“Stick close to the concrete. Jam through the space. Keep it moving. Skate!” Schrijver, journalist, DJ en freelance filmmaker Šimon Šafránek maakte met King Skate zijn eerste documentaire. Brutaal, maar ook verstandig, melancholisch en innemend. Op de soundtrack horen we The Clash, Sex Pistols, Killing Joke, Visaci Zámek en Miro Žbirka, terwijl we voorgesteld worden aan de skaters Ivan Zobák Pelikán, Petr Forman, and Luděk Váša.

Beholders King Skate
King Skate

Duur: 82 minuten
Gesproken taal: Tsjechisch
Ondertiteling: Engels
Regisseur: Šimon Šafránek
Land: Tsjechië
Jaar: 2018

>> Bekijk de trailer
>> Onze gasten
Regisseur: Šimon Šafránek

Eind jaren negentig startte Šimon als filmcriticus en werkte voor Major Czech magazines en kranten met een focus op film en muziek. Hij regisseerde de korte documentaire The Myth (2003) over Nick Cave en zijn fans. Šimon regisseerde ook televisiedocumentaires die zich richtten op muziek. In midden jaren 90 is Šimon begonnen als DJ met The Fakes Collective. Hij is tevens de schrijver van de twee romans 23 en Fleischerei 36, die gaan over wat hij heeft meegemaakt tijdens zijn periode in Berlijn.

Moderator: Steef van Stiphout

Op zaterdag in het City Theater in Schijndel zal Steef van Stiphout de moderator zijn. Steef heeft zelf 18 jaar gewerkt bij het City Theater en Tapperij de Beurs. Op het moment is hij presentator bij Editie NL op RTL4, na eerder verschillende programma’s te hebben gepresenteerd bij Omroep Brabant.

Programma

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Vrijdag 11 oktober
Tijd: 20:30 uur
Locatie: Podiumzaal, Noordkade
Verlengde Noordkade 10, Veghel

Kaartjes: € 10,- per stuk
Datum: Zaterdag 12 oktober
Tijd: 20:30 uur
Locatie: City Theater
Hoofdstraat 145, Schijndel

Gratis consumptie

Bij elke voorstelling krijg je bij binnenkomst een bon voor een gratis consumptie. Deze bon kan besteed worden na de Q&A. Zo hopen we dat je nog even blijft en vooral dat je het gesprek aangaat met onze andere bezoekers…

Online verkoop

Kaartjes kunnen alleen besteld worden op deze website en online betaald worden. Na betaling krijg je van ons een mail met je e-ticket. Als je een vraag of problemen ervaart met betrekking tot de kaartjes, stuur ons dan een mailtje op tickets@beholders.nl.

Retourneren van kaartjes

Als je je kaartjes wilt retourneren of omruilen, stuur ons dan een mailtje via tickets@beholders.nl. We bekijken elke vraag op zichzelf en houden rekening met de reden, de tijd tot de voorstelling en of de voorstelling uitverkocht is.