; be fair

behold 2023;

We Are All Equal

Samenkomen om de vicieuze cirkel van het verleden te doorbreken

De slavernij is afgeschaft, de erfenis en de pijn werken nog door tot op de dag van vandaag. Op het Caribisch eiland Curaçao komt een groep mensen bij elkaar om de vicieuze cirkel van het verleden te doorbreken. Het verlangen is heel sterk, maar hoe doe je dat, je dromen realiseren?

Onder leiding van Judy, een inspirerende vrouw afkomstig van de Bahamas, wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een collectieve eigenwaarde. Met twee verfrommelde briefjes van honderd gulden toont ze symbolisch een intrinsieke waarde die door slavernij en onderdrukking niet verdwijnen. Vervolgens daagt ze de mensen uit om over hun grenzen heen te gaan en elkaar te ondersteunen.

In een radioprogramma vertelt Virvienne hoe ze na een diepe depressie weer perspectief kreeg toen Judy haar daarvan kon overtuigen. Ze straalt zelfvertrouwen uit, kan moeilijke situaties aan en samen met haar tweelingzusje Marvienne zet ze nieuwe stappen.

Rozie staat voor de klas. Ook zij heeft nieuwe kracht gekregen na een langdurige ziekte en ze is anders naar de kinderen gaan kijken. Waar zijn ze goed in, wat hebben ze nodig? Tegelijkertijd vindt in een kleine gemeenschap ver weg van de stad een parallelle ontwikkeling plaats met als motto: ‘We Are All Equal’, met grote letters op een bord geschreven.

We Are All Equal - Beholders 2023

We Are All Equal

Duur: 59 minuten
Gesproken taal: Creools, Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Regisseur: Catrien Ariëns
Land: Nederland
Jaar: 2022

Bekijk de trailer

Programma 2023

Datum: Zaterdag 7 oktober
Tijd: 15:45 uur
Locatie: Noordkade
Verlengde Noordkade 12, Veghel