; be surprised

behold 2020;

Shorts

Goede verhalen, lekker kort

Aan de hand van enkele korte documentaires gaan we samen het gesprek aan. Jas Boude en Route du Soleil duren beide ongeveer vijftien minuten. Aangevuld met enkele nog kortere films duurt de totale vertoning, inclusief het gesprek, 75 minuten.

Deze voorstelling draaien we ook in de jongerencentra Bizzi en Honk1224. Daar is de voorstelling alleen voor jongeren tussen de dertien en achttien jaar. Op die manier hoeven we op deze locaties geen rekening te houden met onderlinge afstand tussen bezoekers.

Jas Boude

In Jas Boude geven jongeren uit Kaapstad hun eigen kijk op het skatepark dat ze aangeboden is door de gemeente. Een blik op het leven in de stad voor een groep jongeren, op een plek die geplaagd wordt door bendegeweld, drugsoverlast en armoede.

Route du Soleil

In Route du Soleil zie je een discussie tussen twee vrienden in de kroeg over vluchtelingen uitmonden in een afspraak: de één neemt een vluchteling in huis, de ander brengt er eentje terug. Het loopt helemaal uit de hand…

Beholders - Shorts

Shorts

Duur: 75 minuten
Gesproken taal: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Engels, Nederlands
Documentaire: Jas Boude
Film: Route du Soleil
Aanvullend: Korte documentaires

Onze gasten

Gast: Tim Haars

Tim Haars, onder andere bekend van Undercover, New Kids en Bro’s before Ho’s, is acteur en maker. Hij groeide op in Maaskantje, onder de rook van ‘s-Hertogenbosch. Naast acteur en maker is hij ook ambassadeur van de daklozenorganisatie StreetSmart. In 2019 maakte hij een filmverslag over Beholders, dit jaar komt hij terug om te praten over documentaires en een film waarin hij zelf speelt, Route du Soleil.

Programma 2020

Kaartjes: Gratis (reserveren verplicht)
Deze voorstelling is alleen voor 18-
Datum: Donderdag 8 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Honk 1224
Laan van Henkenshagen 2, Sint-Oedenrode

Kaartjes: Gratis (reserveren verplicht)
Deze voorstelling is alleen voor 18-
Datum: Zondag 11 oktober
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Bizzi
Steeg 3, Schijndel