; be impartial

behold 2022;

Gebroken

Wat als een van je ouders na een scheiding uit je leven verdwijnt?

Welke impact heeft het op je leven wanneer één van je ouders na een scheiding uit je leven verdwijnt, door toedoen van de andere ouder?

Hoofdpersonen Rianne (42) en Frénk (63) uit de documentaire Gebroken maakten dit mee als kind. In Gebroken reflecteren zij op de tijd waarin ze door de volwassenen in hun leven voor onmogelijke keuzes zijn gesteld. De keuzes die zij destijds maakten blijken gebaseerd op leugens, wrok en pijn van anderen, die zij als kind voor waar aannamen. Hoe denken zij over het verstoten van hun ouder, nu ze na vele jaren ook de andere helft van de waarheid kunnen inkleuren?

Duizenden kinderen per jaar zien na een scheiding één van de ouders niet meer. Dit werkt door tot in de volwassenheid. Twintig procent van de volwassen kinderen heeft na de scheiding geen contact meer met zijn of haar vader en vijf procent ziet zijn of haar moeder niet meer. Deze kinderen hebben meestal geen keuze. Maar wat gebeurt er wanneer zij volwasen zijn en besluiten om met hun verloren ouder te herenigen?

Regisseur Nan Rosens smelt de verhalen van Rianne en Frénk samen tot één verhaal over hoe je voor je eigen waarheid kiest en hoe lastig het is om de loyaliteit die je als kind voelt voor één ouder los te laten omwille van hereniging met de ander. Gebroken biedt een waardevol inkijkje in de toekomst die de (v)echtscheidings-kinderen van nu te wachten staat.

Gebroken - Beholders

Gebroken

Duur: 51 minuten
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling: Geen
Regisseur: Nan Rosens
Jaar: 2021

Programma 2022

Datum: Vrijdag 7 oktober
Tijd: 20:30 uur
Gast: Rianne
Gast: Frénk van der Linden
Moderator: Stef Soons
Locatie: Bibliotheek
Markt 1, Veghel

Lees meer over ons thema Familie
Lees meer over ons thema Familie