fbpx Skip to main content
 

; be welcome

behold;

IDFA 2019

Uitje naar IDFA

Op zaterdag 23 november gaan we met een leuke groep naar Amsterdam voor de vertoning van de film over Beholders 2019 en voor IDFA 2019. Wij horen graag of je erbij bent én van welke opties je graag gebruik maakt. Om het makkelijk te maken hebben we hieronder de opties op een rijtje gezet. Handig om te kopiëren en te plakken in je mailtje naar info@beholders.nl, ter attentie van Mark of Willem.

Optie 1: trein-heen of trein-retour
Optie 2: screening
Optie 3: idfa-tour
Optie 4: eten
Optie 5: tuschinski of borrel
Optie 6: trein-terug

Wie komen er?

Voor deze dag nodigen we onze vaste vrijwilligers uit, een aantal moderatoren, sponsoren en mensen van de gemeente Meierijstad. In Amsterdam nodigen we voor de screening ook documentairemakers uit en relaties van andere festivals. Zo hopen we met ruim veertig mensen voor de eerste keer naar onze film te gaan kijken…

Programma

Voor het programma dat we gemaakt hebben voor zaterdag 23 november zijn alle onderdelen optioneel. Kom je met eigen vervoer? Dat kan natuurlijk. Wil je tussendoor tijd voor jezelf? Geen probleem. Blijf je de nacht in Amsterdam? Snappen we… 

12.30 uur: Den Bosch Centraal

Ben je nog niet in Amsterdam en wil je samen reizen? Wij regelen de kaartjes voor de trein. Je krijgt wat opdrachten mee voor onderweg, want waarom zouden we die tijd niet meteen nuttig gebruiken? Zoek elkaar op en ga samen brainstormen over Beholders. In Amsterdam loop je vervolgens van het Centraal Station via de Dam en de Nes naar Kapitein Zeppos. (Optie: trein-heen of trein-retour)

Voor de treinreizigers: we verzamelen op Den Bosch Centraal om 12.10 uur voor de Albert Heijn, boven aan de trap op het station. Je krijgt van ons daar je treinkaart, een voucher voor koffie en een muffin en een aantal kaartjes met vragen waar je gedurende de reis en dag je antwoorden op kan schrijven. De trein: 12.28 uur op spoor 3A richting Amsterdam.

Voor iedereen die aangegeven heeft met de trein te willen hebben we dagkaarten beschikbaar. Wil je die liever per mail ontvangen? Laat ons dat even weten op info@beholders.nl. Dan sturen wij ze je toe.

14.00 uur: Screening Beholders 2019

Op de bijzondere plek van Kapitein Zeppos, gelegen aan het toepasselijke Gebed Zonder End in het hartje van Amsterdam, kijken we gezamenlijk de eerste vertoning van de film die Tim Haars en Rémy Cadier hebben gemaakt over de eerste editie van Beholders. Na afloop nemen we nog even de tijd om met elkaar terug te kijken op het festival. (Optie: screening)

15.45 uur: IDFA Tour

Vanaf Kapitein Zeppos nemen we je mee in een wandeltocht langs IDFA. Via de Brakke Grond waar de accreditatie plaatsvindt, het Compagnie Theater van het IDFA Forum, de Arti & Amicitiae waar Docs for Sale gehuisvest is, naar Tuschinski, het belangrijkste theater van het festival. Kapitein Zeppos (Gebed Zonder End 5, Amsterdam) (Optie: idfa-tour)

17.15 uur: Eten

We hopen dat jullie snappen dat eten op deze dag noodzaak is, maar geen hoofdprogramma. Wij regelen iets dat makkelijk tussendoor kan en toch goed vult. De oplossing: pizza bij Isola Bella. Om 17.15 uur staan de pizza’s voor ons klaar. We kunnen daar rustig even zitten en samen iets eten voor we verder gaan. Ristorante Isola Bella (Thorbeckeplein 7, Amsterdam (om de hoek bij het Rembrandtplein)) (Optie: eten)

18.00 uur: Documentaire in Tuschinski

Keuze 1: een documentaire kijken in Tuschinski 1, want daar wil je écht een keer een film zien! De film is Honeyland over de laatste vrouwelijke honingjager van Europa met haar stokoude moeder. Een oogstrelend en intiem portret van hun vredige bestaan, en hoe dat door nieuwkomers plots ruw verstoord wordt. Wij hebben de kaartjes al voor je. (Optie: tuschinski)

18.00 uur: Borrel

Keuze 2: aansluiten bij een borrel. We doen ons best voor toegang bij de Guests meet Guests, de dagelijkse borrel van IDFA in de Zuiderkerk. Mocht dat niet lukken, dan gaan we er zelf een opzetten of sluiten we aan bij een ander feestje. Feestjes zijn er genoeg. Van de verschillende distributeurs, productiemaatschappijen en filmfondsen: een borrel in de documentairescene dus… (Optie: borrel)

20.00 uur: Verzamelen

Na de documentaire en de borrel verzamelen we bij Café de Jaren, voordat de wegen weer splitsen. Café de Jaren (Nieuwe Doelenstraat 20, Amsterdam)

21.00 uur: Amsterdam Centraal

Reis je graag (gezamenlijk) terug naar Den Bosch, dan is dit de tijd om terug te zijn op Amsterdam Centraal. Heb je gekozen voor een retour, dan kun je natuurlijk ook al eerder terug als je dat wilt. (Optie: trein-terug als je nog geen trein-retour had)