; be intrigued

 

; be yourself

 

; be yourself

 

; be surprised

 

; be adaptive

 

; be yourself

 

; be genuine

 

; be moved

 

; be liked

 

; be brave

 

; be connected

 

; be familiair

 

; be gone

 

; be real

 

; be manipulated

 

; be stunned

 

; be surprised

 

; be humane

 

; be devoted

 

; be like...

 

; be sincere

 

; be creative

 

; be ambitious

 

; be aware

 

; be hardcore

 

; be drained

 

; be loved

 

; be resilient

 

; be desperate

1
1

Beholders; documentary dialogues

Internationaal documentairefestival Meierijstad

In 2015 zijn we onder de naam DocsintheCity gestart met het organiseren van documentaireavonden. Na vier mooie seizoenen is het tijd voor de volgende stap: een vierdaags festival, op 20 verschillende locaties in Meierijstad.

Makers én bezoekers

Documentairemakers verdienen aandacht voor hun film en hun verhaal. Bezoekers verdienen meer inzicht en achtergrond bij het verhaal van de makers. Tijdens het festival creëren we volop ruimte en tijd om met elkaar in gesprek te gaan.

Voorstellingen

We nemen de tijd voor onze voorstellingen. We tonen de documentaires in een gemoedelijke setting. Na afloop van de film volgt een interview en een Q&A met onze gast. Daarna blijft de zaal nog minstens een uur open. Zodat je alle ruimte hebt om samen nog even na te praten.

Contact

Heb je een vraag aan de organisatie of wil je om een andere reden met ons in contact komen? Als het een vraag is over kaartjes die je wilt kopen of gekocht hebt, dan kun je mailen naar Wilma van Dinther (kaartjes@beholders.nl). Voor alle andere vragen kun je mailen naar Willem Wouters (info@beholders.nl).

Meer over Beholders 2020Meer over Beholders 2019
Programma
Willem Wouters
Relaties
Mark van de Laarschot
Communicatie
Ellen Kooijmans
Branding
Twan van Dommelen
Kaartjes
Wilma van Dinther

behold;

De geschiedenis

In aanloop naar een feel good market in mei 2015, ‘Di is op de camping’, hebben we tijd besteed aan wat wij op die markt zouden gaan verkopen. Wij zijn Mark van de Laarschot en Willem Wouters. In het dagelijks leven beide ondernemer, in onze vrije tijd ondernemen we nog veel meer.

IDFA

Eén van onze gezamenlijke hobbies is jaarlijks enkele dagen naar Amsterdam voor het IDFA, het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam. Het mooie aan het IDFA vinden we dat we kunnen opgaan in de beleving. Dagenlang documentaires bekijken, koffie drinken, musea bezoeken, iets eten, nog meer documentaires kijken en een pilsje pakken. Een grote meerwaarde aan de beleving zit hem ook in het feit dat vaak de maker van de documentaire aanwezig is. Om nog iets te vertellen en voor een, in sommige gevallen uitgebreide, vragensessie (Q&A). Op de foto’s zie je enkele van die bijzondere momenten.

Documentaires delen

Uit deze gezamenlijke interesse bedachten we dan ook om op de markt documentaires te gaan verkopen. DVD’s van een selectie documentaires, die wij samen gezien hebben en die we de moeite waard vinden om te delen. Ervaring leerde ons alleen dat het lastig is om aan DVD’s van documentaires te komen, in ieder geval op de korte termijn waarin wij gewend zijn te handelen.

DocsintheCity

Zo ontwikkelde het idee van de documentaires zich verder tot het vertonen van een documentaire in het City Theater om zo onze ervaring van de IDFA naar Schijndel te brengen. Onder de naam DocsintheCity. Een goede buitenlandse documentaire, de maker naar Schijndel halen of er anders een goede gast bij zoeken. Maar ja, pik er maar eens eentje uit. Laten we dan meteen drie avonden organiseren. De feel good market hebben we gebruikt voor het polsen van de interesse. Die bleek er voldoende te zijn.

Beholders; documentary dialogues

Vier seizoenen hebben we zo documentaireavonden georganiseerd. In totaal negentien avonden voor 1.707 bezoekers. In 2018 niet meer alleen in Schijndel, maar ook in Veghel, Eindhoven en Den Bosch. Een stap naar buiten die er toe leidde dat we uiteindelijk zijn gaan nadenken over een festival.

Nu zijn we hier. Het is zover. Let the films begin…

Mediafonds

…bij een extended Q&A van Pixadores op IDFA 2014 in Tuschinsky…

IDFA

…de hoofdpersonen uit the Unplaceables (2012) spreken zich uit…

IDFA

…een flinke discussie over de crisis na ‘Inside the Federal Reserve’…

Docs In The City

…een indrukwekkende avond in Den Haag bij A Haunting History…

Organisatie

Het festival Beholders; documentary dialogues wordt georganiseerd door de Stichting DocsintheCity.

Stichting

Stichting DocsintheCity
Hoofdstraat 43
5481 AA  Schijndel
info@docsinthecity.nl
KvK 66558557

Bestuur

Willem Wouters (voorzitter)
Mark van de Laarschot
Chris Seijkens
Ellen Kooijmans

Beholders documentary dialogues