fbpx Skip to main content
 

; be welcome

Gemoedelijk en gezellig
Met mensen die openstaan voor nieuwe inzichten

 

; be together

Samen zie je meer
En het is ook veel leuker dan alleen

 

; be open

Netwerken op inhoud
Bestel er gerust nog eentje aan de bar

1
1

Beholders; documentary dialogues

Ondernemersavond

Ondernemen is voor 70% netwerken, wordt wel eens gezegd. Bij borrels, met sprekers, bij het voetbal of op een festival. Mensen met elkaar in gesprek brengen is de kern van Beholders. Documentaires zijn daar een ideaal medium voor. Ook voor ondernemers.

Kom samen, tref elkaar voor de vertoningen, laat iedereen zijn of haar eigen keuze maken voor een documentaire en spreek elkaar na afloop met een drankje over wat je gezien en gehoord hebt. Een perfecte avond voor je ondernemersvereniging, met je relaties of je personeel.

Aanmelden

Je kunt je individueel aanmelden door een kaartje te kopen voor een van de genoemde documentaires. Wil je graag als groep komen? Voor groepen bieden we graag maatwerk. Dan kunnen de tickets op factuur en kunnen we ook aanvullende afspraken maken. Neem contact op voor de mogelijkheden met Mark van de Laarschot op info@beholders.nl.

Duurzaamheid & water

Duurzaamheid & water

Donderdag 6 oktober

Donderdag 6 oktober

Columns van ondernemers

Columns van ondernemers

Duurzaamheid & water

Het zijn de onderwerpen van het moment. Duurzaamheid en water. Er is veel over in het nieuws en op verschillende manieren wordt er nagedacht over hoe we oplossingen vinden voor de toekomst. De documentaires die wij gekozen hebben vertellen die verhalen op een andere manier dan je ze normaal gesproken hoort. En dat is juist een manier om het gesprek weer aan te gaan en tot nieuwe inzichten te komen.

Documentaires

De mannen die plastic afval volgen tot aan de poolcirkel. Een vader en zoon die op eigen initiatief het probleem van de dooiende permafrost op willen lossen. Hoe komt het dat water leven mogelijk maakt en mogelijk een oplossing biedt voor het opslaan van energie? Drie verhalen, drie documentaires. Jij mag kiezen.

Aandacht is kostbaar

De kracht van een theaterzaal is dat je meegezogen wordt in het verhaal. Waar je thuis wegzapt of je telefoon begint te piepen en waar  je op je laptop makkelijk wegklikt of een ander scherm opent… in de donkere zaal blijft de aandacht bij het grote scherm. En dan blijken die momenten voor overdenkingen in de film heel nuttig voor je creatieve proces.

Samen zie je meer

Het verrassende is elke keer weer dat je er na de documentaire achterkomt dat de mensen om je heen andere dingen opgevallen zijn. Dat maakt het natuurlijk ook interessant en ideaal om gesprekken mee te starten. Gesprekken die niet stoppen in de zaal. Ook niet aan de bar. Soms gaan ze nog dagen door…

ondernemersavond;

Donderdag 6 oktober

Ontvangst

Datum: Donderdag 6 oktober
Tijd: Vanaf 19:00 uur
Locatie: Festivalplein, Noordkade

Op het festivalplein

Zoek elkaar nog even op voor iedereen naar een documentaire gaat. Tref elkaar om samen naar de zaal te gaan of spreek elkaar nog even voor je dadelijk juist naar verschillende documentaires gaat. Hoe dan ook beloven we dat je ook erna genoeg hebt om over te praten.

Documentaire

Datum: Donderdag 6 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Noordkade
Toegang: Ticket

The North Drift

Onze oceanen verdrinken in het plastic. Veel van dit afval vindt zijn weg naar de zee via rivieren. Dat is de trieste conclusie die documentairemaker Steffen Krones trekt als hij Duits afval ontdekt op de Noorse eilandengroep de Lofoten. Steffen en een vriend bouwen een GPS-boei om de reis van het afval naar de poolcirkel te volgen.

Meer over The North Drift
Documentaire

Datum: Donderdag 6 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Noordkade
Toegang: Ticket

Pleistocene Park

Zonder hulp te zoeken en toestemming te vragen, verzamelen de Russische geofysicus Segey Zimov en zijn zoon Nikita elk groot en wollig dier dat ze te pakken kunnen krijgen om ze naar een uithoek van Siberië te brengen. Het doel: het herstellen van het ecosysteem uit de ijstijd om een catastrofale opwarming van de aarde tegen te gaan.

Meer over Pleistocene Park
Documentaire

Datum: Donderdag 6 oktober
Tijd: 20:00 uur
Locatie: Noordkade
Toegang: Ticket

Water, the Strangest Liquid

Deze documentaire volgt een vastberaden team van onderzoekers in hun poging om een dertig jaar oude en controversiële hypothese in de praktijk te bewijzen. Dat water bestaat uit twee concurrerende vloeistoffen van dezelfde molecuul! We krijgen een unieke inkijk in het proces om tot een baanbrekende ontdekking te komen en de code te kraken.

Meer over Water, the Strangest Liquid
Napraten

Datum: Donderdag 6 oktober
Tijd: 22:00 – 00:00 uur
Locatie: Festivalplein & Festivalcafé
Toegang: Vrije toegang

Aan de bar

Na de verscheidene documentaires in verschillende zalen en zelfs op andere locaties, ben je van harte welkom om nog iets te komen drinken op het festivalplein op de Noordkade. Even napraten over wat je gezien hebt, bijpraten over wat je gehoord hebt en vooral uitspreken wat je bedacht had.

Columns

Beholders In The StudioBeholders 2022OndernemersPartners Column
8 augustus 2022

Ellen Kooijmans

In 2019, toen Beholders voor het eerst plaatsvond, was ik met mijn team van kunstenaars aanwezig bij de film In The Studio. In deze documentaire volgt filmmaker Ana Salas haar…
Beholders Inside Lehman BrothersBeholders 2021OndernemersPartners Column
26 september 2021

Jeroen van Dooren

Het was oktober 2020, en met een kleine groep van collega’s en relaties gingen we vanuit Sint-Oedenrode richting de Noordkade in Veghel. In het kader van onze ‘Van de Ven…
Beholders - CHV NoordkadeBeholders 2020OndernemersPartners Column
29 augustus 2020

Albert Dominicus

Vanuit regio Meierijstad de wereld veroveren. Het klinkt misschien als een utopie, maar wel een utopie waar ik me graag hard voor maak. Als rasechte Noordoost-Brabander ben ik supertrots op…
Beholders - Column - WeDo AdvocatenBeholders 2019OndernemersPartners Column
4 augustus 2019

Ferenc Welten

Toen wij werden benaderd om een bijdrage te leveren aan het documentairefestival Beholders; waren we direct enthousiast. Het festival verbindt alle kernen van Meierijstad in cultureel en maatschappelijk opzicht. Daarnaast…