; be chosen

Wij zijn een curated festival
En premières doen er voor ons niet toe

 

; be engaged

Wij organiseren ons festival voor makers
Wij maken tijd voor jouw verhaal en leren je graag kennen

 

; be welcome

Geen competitie, geen prijzen
Bij ons kun je meedoen, dat vinden we belangrijker dan iets winnen

1
1

Beholders; documentary dialogues

Industrieprogramma voor makers

Vanaf dit jaar organiseren we voor Beholders een programma speciaal voor de makers. Degene die ons al wat langer volgen weten dat bij Beholders de maker centraal staat in alles wat we doen. Ook ons Industrieprogramma is samengesteld op basis van de dialoog die we al jaren voeren met makers.

Om het programma ieder jaar weer beter aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van de makers, gaan we ook deze editie weer graag actief het gesprek met hen aan. Zo blijven we de komende jaren samen werken aan de doorontwikkeling van dit programma.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het industrieprogramma met het formulier op deze pagina. Wij zullen je aanvraag zo snel mogelijk verwerken. Bij accreditatie ontvang je van ons een factuur voor deelname. Na betaling volgt een mail met de bevestiging en de codes die je kunt gebruiken om de kaartjes voor de bijeenkomsten van het industrieprogramma gratis te bestellen.

Vrijdag 15 oktober

Zaterdag 16 oktober

Zondag 17 oktober

Wat zie jij?

Wij zien een wereld waarin we steeds minder echt met elkaar in contact komen. Een sociaal-cultureel landschap dat enorm snel verandert. Traditionele plekken waar mensen elkaar ontmoeten, zoals het buurtcafé en de lokale vereniging sterven nagenoeg uit. We zijn gefocust op ons werk, het eigen gezin. Het nieuwe sociaal is digitaal. We verdwijnen in onze bubbels waar we louter gevoed worden met dat wat we al zien, al kennen, al zijn.

Tegelijkertijd zien we dat het culturele landschap van documentairemakers daar ook mee worstelt. Het aantal productiemaatschappijen en onafhankelijke documentairemakers neemt al jaren af. Makers zijn genoodzaakt hun werk af te wisselen met andersoortige projecten of stoppen in het geheel met het maken van documentaires. Dat is zo in Nederland, maar Europees is dat beeld nog veel ernstiger.

De documentairemaker krijgt ook nauwelijks gelegenheid het verhaal te delen met een breed publiek. De relevantie van deze kunstvorm staat hiermee onder druk. Beholders zet de kunst en de kracht van documentaires voorop, biedt ruimte voor het verhaal van de makers en brengt de dialoog op gang. Ervaar de werkelijkheid van anderen en word je bewust van je eigen realiteit. Besef dat we allemaal beholders zijn, en dat we allemaal wat anders zien.

Verhalen

Beholders - Susan Koenen - Joppe en Susan2021ColumnsHighlight BezoekersHighlight Makers
26 september 2021

Susan Koenen

Het was maart 2018 en ik was in Kopenhagen bij CPH:DOX, één van de grootste documentairefestivals ter wereld. Ik stond er met twee van mijn jeugddocumentaires: De Kinderburgemeester en Het…
Beholders - Ruud Lenssen (Foto Bram Becks)Highlight MakersHightlight FestivalInterviewsMakers
26 september 2021

Ruud Lenssen

‘Pionieren.’ Zo omschrijft filmmaker Ruud Lenssen zijn zoektocht naar de manier waarop hij het maakproces van zijn documentaires zoveel mogelijk in eigen hand houdt. Vorig jaar trok hij met zijn…
Beholders - Column - Lidija Zelovic2020ColumnsColumns 2020Highlight MakersHightlight FestivalMakers
6 oktober 2020

Lidija Zelovic

Beholders; documentary dialogues. Een internationaal documentairefestival, in het voor mij verre, exotische oord Meierijstad. Vorig jaar was ik erbij en inmiddels zijn we alweer een jaar verder. En wat een…
Beholders - Column - Yara Hannema2020ColumnsColumns 2020Highlight MakersMakers
27 juli 2020

Yara Hannema

Het klinkt eenvoudig, luisteren in een interview. Maar het tegendeel is waar. In het begin van mijn carrière als film- en documentairemaker liep ik met de microfoon rond in mijn…

Aanvraag industriepas

Aanvraag

Je kunt in het formulier aangeven of je in de toekomst gemaild wilt worden voor volgende edities. Verder worden de gegevens alleen gebruikt voor het verwerken van de industriepassen. Heb je vragen? Neem dan contact op met Willem Wouters via program@beholders.nl.

Accreditatie
  1. Je ontvangt van ons zo snel mogelijk een reactie op je aanvraag.
  2. Als we je aanvraag toewijzen ontvang je een factuur voor de toegekende industriepas.
  3. Na betaling van de factuur ontvang je een bevestiging met de kortingscodes en eventuele kaartjes voor de opening.
Industriepas
  • De industriepas kost € 50,- per dag, exclusief BTW.
  • De industriepas is persoonsgebonden.
  • Op de industriepas zullen je naam en je foto staan.
  • Voor sommige bijeenkomsten moet je een gratis ticket reserveren. Die kaartjes zijn alleen geldig i.c.m. een industriepas.
  • Per aangemelde dag krijg je ook een kortingscode voor een documentaire uit het festivalprogramma.
  • Je krijgt tot twee gratis kaartjes voor de opening van het festival op woensdag 13 oktober om 20:30 uur, inclusief toegang tot de welcome drink vanaf 18:30 uur.
1 
2 
3 
  • Persoonlijke gegevens