; be intrigued

 

; be genuine

 

; be moved

 

; be liked

 

; be brave

 

; be connected

 

; be familiair

 

; be gone

 

; be real

 

; be manipulated

 

; be stunned

 

; be humane

 

; be devoted

 

; be like...

 

; be surprised

 

; be sincere

 

; be creative

 

; be ambitious

 

; be aware

 

; be hardcore

 

; be drained

 

; be loved

 

; be resilient

 

; be desperate

1
1

behold;

Columns

Persoonlijke verhalen over documentaires en het festival

Beleving is waar ons festival voor een belangrijk deel om draait. Columns lenen zich in het bijzonder om die persoonlijke beleving bij documentaires en bij onze manier van het organiseren van vertoningen te verwoorden. Hieronder vind je  de bijdrages van een aantal mensen die zo vriendelijk zijn geweest hun verhaal voor je op te schrijven.

Column: Cor van Casteren

Het was nieuwsgierigheid dat me deed besluiten om naar de eerste documentaire van DocsintheCity te gaan in 2015. Het was een goed gevoel over hetgeen geboden zou worden om te besluiten meteen voor alle drie de documentaires van het eerste seizoen kaartjes te kopen. Dat bleek een goed voorgevoel.

Lees meer
Column: Yara Hannema

Het klinkt eenvoudig, luisteren in een interview. Maar het tegendeel is waar. Luisteren is voor mij een kunstvorm geworden. Want luisteren naar de verhalen van iemand anders, leert mij veel over mezelf en de wereld om me heen. In ieder geval als je bereid bent echt te luisteren.

Lees meer
Column: WeDo Advocaten

Beholders; biedt een podium aan onafhankelijke documentairemakers om hun verhaal, hun film en de achtergronden daarbij te laten horen. Daarmee is het een belangrijk platform van het vrije woord.

Lees meer
Column: Henk Wittenberg

De afgelopen vier jaar verheugde ik mij in september op DocsintheCity. Drie avonden in het najaar werd ik verrast door documentaires van niveau vanuit de hele wereld. Daarna steeds tijd voor een goed gesprek.

Lees meer
Column: Maartje van Roessel

In shock. Geïntrigeerd. Blij. Geraakt. Verrast. Ontregeld. Allemaal gevoelens waarmee ik ooit na een documentaire van Beholders naar buiten ben gelopen. De gemene deler? Het doet iets met je.

Lees meer
Column: Lidija Zelovic

Er zijn verschillende filmmakers-groeps-apps in Amsterdam en ik ben onderdeel van een paar. Ik weet niet precies waarom, want in mijn desperate poging om wat rust in het dagelijks leven te creëren reageer ik in principe niet op de berichten die niet persoonlijk aan mij gericht zijn.

Lees meer
Column: Lisette van der Swaluw

De leraar die je niet snel zult vergeten. Dat boek dat is blijven hangen. Die muziek die patsboem binnenkomt. Herkenbaar? De documentaire Shadowman is er voor mij zo één. Een documentaire die indruk heeft gemaakt.

Lees meer