; be suspicious

 

; be persistant

 

; be upset

 

; be challenged

 

; be aware

 

; be curious

 

; be consumed

 

; be ashamed

 

; be open

 

; be overthrown

 

; be shocked

 

; be surprised

 

; be autonomous

 

; be puzzled

 

; be positive

 

; be real

 

; be creative

 

; be ethical

 

; be all ears

 

; be radical

 

; be unsteady

 

; be provoked

 

; be sociable

 

; be patient

 

; be confronted

 

; be intrigued

 

; be hospitable

 

; be genuine

 

; be touched

1
1

behold;

Onze blog

Informatie rond de documentaires en het festival

Er is veel te vertellen over de documentaires, de makers, de locaties en over het festival zelf. Dat doen we in een blog. Blader er rustig doorheen en wordt zo weer wat wijzer over de achtergronden…

Waar is het festival?

Voor onze vertoningen hebben we ondertussen al 22 locaties gevonden. Wij zijn heel benieuwd hoe deze verschillende plekken bijdragen aan de beleving van de films en ze uitnodigen tot gesprekken.

Lees meer
De makers

Documentairemakers verdienen aandacht voor hun film en hun verhaal. We vinden het daarom te gek dat ze ons festival komen bezoeken, om na afloop van de film, samen met ons in gesprek te gaan.

Lees meer
Gratis voorstellingen

Op zondag bieden we gratis voorstellingen aan in het City Theater in Schijndel. Het zijn documentaires voor volwassenen waar je ook met je kinderen naar toe kan.

Lees meer
Partner: Bibliotheek Meierijstad

De Bibliotheek is het huis van de verhalen. We bevorderen lezen en laten jong en oud kennismaken met literatuur, kunst en cultuur. Rondom deze thema’s organiseren we ontmoeting en debat.

Lees meer
Restaurants

Als je een dag documentaires gaat kijken, dan wil je tussendoor natuurlijk ook iets eten. Gezellig een hapje eten vooraf of achteraf napraten en je ervaringen delen. Dat maakt de ervaring echt compleet!

Lees meer
Column: WeDo Advocaten

Beholders; biedt een podium aan onafhankelijke documentairemakers om hun verhaal, hun film en de achtergronden daarbij te laten horen. Daarmee is het een belangrijk platform van het vrije woord.

Lees meer
Partner: Cultuurkade Meierijstad

Je laven aan kunst vinden we belangrijk. Voor leerlingen, maar ook voor leerkrachten. Zonder meteen te weten hoe je dat in de klas inzet. Gewoon zitten, luisteren, je laten inspireren, verwonderen en confronteren.

Lees meer
Regisseur: Rahul Jain

As a five year-old boy I used to roam around in my grandfather’s now-defunct textile mill in Surat, in India’s Gujarat state. I was overwhelmed by the machines as a three-feet tall kindergartener.

Lees meer
Column: Henk Wittenberg

De afgelopen vier jaar verheugde ik mij in september op DocsintheCity. Drie avonden in het najaar werd ik verrast door documentaires van niveau vanuit de hele wereld. Daarna steeds tijd voor een goed gesprek.

Lees meer
Wat zagen zij?

Van Vrij Nederland tot The Washington Post: de documentaires die te zien zijn tijdens ons festival zijn besproken in diverse media. In de blog een kleine greep uit de recensies.

Lees meer
Partner: Fairtrade Meierijstad

Documentaires zijn voor ons een krachtig medium om het verhaal te vertellen van Fairtrade. Graag geven we daarom vanuit Fairtrade Meierijstad een paar tips over documentaires in het programma van Beholders.

Lees meer
Column: Maartje van Roessel

In shock. Geïntrigeerd. Blij. Geraakt. Verrast. Ontregeld. Allemaal gevoelens waarmee ik ooit na een documentaire van Beholders naar buiten ben gelopen. De gemene deler? Het doet iets met je.

Lees meer
Partner: CHV Academy

Kinderen en jongeren moeten geïnspireerd en gestimuleerd worden om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen. Creatieve geesten hebben ruimte en vertrouwen nodig om tot bloei te komen.

Lees meer
Regisseur: Daphni Leef

When The Social Protest Movement in Israel started I thought I would never make another film. Pressure to go into politics was massive and the obligation to the values and goals of the movement became a part of my heart and soul.

Lees meer
Column: Lisette van der Swaluw

De leraar die je niet snel zult vergeten. Dat boek dat is blijven hangen. Die muziek die patsboem binnenkomt. Herkenbaar? De documentaire Shadowman is er voor mij zo één. Een documentaire die indruk heeft gemaakt.

Lees meer
Partner: Jongerenwerk Meierijstad

In de jongerencentra Honk1224 en BIZZI zijn regelmatig activiteiten, afgestemd op de jeugd en de jeugdcultuur. Verschillende documentaires tijdens het festival sluiten perfect aan bij onze thema’s.

Lees meer
Beholders - Klanken van Oorsprong
Beholders - Tanzania Transit
Beholders Beautiful Things
Beholders Granny Project
Beholders The harvest
Be suspicious Beholders
Beholders Shadowman
Beholders Before My Feet Touch The Ground
Beholders - Podcastclub Geel
Beholders Viva Cuba Libre